31. augustus 2018

CBR - Sagrex versterkt haar positie in de granulaten

CBR sluit een akkoord met Carmeuse over de overname van zijn granulatenactiviteit in Moha, Engis en Aisemont. CBR zal deze uitbaten en commercialiseren onder het merk Sagrex. 

Op 1 september 2018 neemt de nv CBR Cementbedrijven de granulatenactiviteit van de 
nv Carmeuse over. Personeel, installaties en klantenportefeuille van de granulatenactiviteit van de groeves in Engis, Moha en Aisemont integreren in de granulatenactiviteit van CBR onder het merk Sagrex. Het akkoord, aangegaan tussen de nv CBR en de nv Carmeuse, wordt beheerd door een langetermijncontract: maximaal 30 jaar of het einde van de levensduur van de groeves. Met deze overname verhoogt de nv CBR haar productiecapaciteit met 30%. Carmeuse zal zich focussen op haar kernactiviteit,  namelijk de productie van industriële kalk. 

Sterker en flexibeler  

Dankzij deze overname versterkt CBR - Sagrex haar positie op de Belgische markt. Met deze extra resources kan CBR - Sagrex zich flexibeler opstellen tegenover schommelingen in de vraag. De continue ontwikkeling van de granulatenactiviteit in de drie groeves garandeert ook de optimalisering van de natuurlijke resources.  

Geconsolideerd voortbestaan

Dit akkoord garandeert de continuïteit van de drie groeves en de werkgelegenheid op lange termijn binnen deze sites. Carmeuse zal zich volledig kunnen toeleggen op de voorbereiding van investeringen in verdere ontwikkeling en een nog betere klantenservice.

De overname van de granulatenactiviteit van Carmeuse door CBR verloopt binnen een totale verstandhouding, met het grootste respect voor het personeel, de klanten en de leveranciers, en in een geest van productiecontinuïteit. 

Perscontact CBR - Sagrex
 Brigitta De Raes, communication manager HeidelbergCement Benelux
Mob.: 0475 96 04 77 - brigitta.deraes@heidelbergcement.com 

Sagrex, de granulatenactiviteit van de nv CBR Cementbedrijven, produceert en verhandelt granulaten op de Belgische, Nederlandse, Duitse en Franse markten. Vanaf 1 september 2018 beheert Sagrex 22 productievestigingen met een gezamenlijk volume van 14,2 miljoen ton granulaten. De nv CBR Cementbedrijven maakt deel uit van groep HeidelbergCement, de grootste geïntegreerde producent van bouwmaterialen met leidende posities op de markten van granulaten, cement en stortklaar beton. De groep heeft ongeveer 59.000 mensen aan de slag in ruim 3.000 vestigingen, verdeeld over ongeveer 60 landen. 

Perscontact Carmeuse
Damien Grégoire
Mob.: 0478 88 77 43 - damien.gregoire@carmeuse.com 

De Carmeuse Groep kan bogen op meer dan 150 jaar ervaring in de ontginning en transformatie van kalksteen, dolomitische kalk en afgeleide producten die onontbeerlijk zijn in tal van productieprocédés en dagelijkse toepassingen (staal, bouw, agrovoeding, papier, chemie, plastic, tapijt, verf, waterbehandeling, rookgasbehandeling, …) De vestigingen van de Groep zijn wereldwijd verspreid van West-Europa, over Centraal Europa, Noord- en Zuid-Amerika, Afrika, het Midden-Oosten tot Azië. De Belgische vestigingen bevinden zich in  Engis, Moha (Wanze), Seilles (Andenne), Aisemont (Fosses-la-Ville) en Frasnes (Couvin). De Carmeuse Groep heeft wereldwijd 4.000 medewerkers.